Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής με 156 «όχι» – Ποιος ψήφισε «παρών»

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση καταψηφίστηκε από την κυβέρνηση (156 ψήφοι) ύστερα από τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, η οποία κορυφώθηκε την Κυριακή με μεγάλη ένταση στις ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, το ΚΙΝΑΛ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής.

Μοναδικό «παρών» από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος έχει διαγραφεί από τη ΝΔ.

Από την ψηφοφορία απουσίασε η Μαριέττα Γιαννάκου, καθώς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Στην αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών πρωταγωνίστησαν τόσο η πρόσφατη κακοκαιρία και η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, όσο και οι υποθέσεις της Novartis, το Μάτι, αλλά και ο Μένιος Φουρθιώτης.

Η τρίτη ημέρα συζητήσεων στη Βουλή σημαδεύτηκε, παράλληλα, από τονάγριο καυγά του κυρίου Παύλου Πολάκη με τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη

«Κίνηση απελπισίας η πρόταση μομφής»

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, στο βήμα της βουλής ανέβηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στόχος μου δεν είναι να συμβάλω στο τοξικό κλίμα στο οποίο αισθάνεται άνετα ο κύριος Τσίπρας. Για έμας κάθε κρίση είναι στιγμή αγωνίας, μια πρόκληση να γίνουμε καλύτεροι. Για εσάς, αυτά είναι αφορμές για κομματικό γιουρούσι. Πόσο αληθινά διαφορετικοί είμαστε!», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την πρόταση μομφής ως μια «κίνηση απελπισίας καταδικασμένη να αποτύχει».

«Η παράταξή μας είναι ανοιχτή σε κάθε γόνιμη ιδέα και να αποδεχτεί τον κάθε προοδευτικό πολίτη», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Αποτύχατε κύριοι της κυβέρνησης με τεράστιο κόστος για τον ελληνικό λαό. Αλλά συμπεριφέρεστε σαν να έχετε πιστέψει την προπαγάνδα που κατασκευάζετε. Σαν να βρίσκεστε αλλού», ανέφερε ο αρχηγός του ΣΤΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

«Έχετε πάθει εθισμό στο ψέμα και τη διαστρέβλωση της αλήθειας. Είστε κλεισμένος σε μία προστατευτική γυάλα των αυλοκολάκων της χαράς κ. Μητσοτάκη.

Όταν ένας πρωθυπουργός γίνεται ανέκδοτο, τότε έχει τελειώσει και απλώς δεν το έχει καταλάβει. Ώρα κάποιος να σας ενημερώσει.

Το χειρότερο είναι ότι ζείτε σε ένα παράλληλο σύμπαν», σημείωσε χαρακτηριστικά.