Τι ανακοινώθηκε για τη χρήση μάσκας – Ποιοι χώροι εξαιρούνται;

Την κατάργηση της υποχρεωτικότητας χρήσης μάσκας σε μια σειρά χώρους, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ξεκινά από την 1η Ιουνίου και φτάνει μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού.

Εξαιρέσεις, όπου οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές, αποτελούν τα Νοσοκομεία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Χωρίς μάσκες θα μπορούν να μπαίνουν οι πολίτες και σε μέσα με αριθμημένες θέσεις όπως τα αεροπλάνα, τα ΚΤΕΛ και υπεραστικά λεωφορεία.

Σε επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων παραπέμφθηκαν οι αποφάσεις σχετικά με σχολεία και ακτοπλοϊκές γραμμές. Τέλος εκτός από τους καταναλωτές, η μάσκα καταργείται και για τους εργαζόμενους στους χώρους τους οποίους αναφέρθηκαν.

Το υπουργείο Υγείας πάντως συνιστά τη χρήση της ιδιαίτερα σε χώρους με συνωστισμό και σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Η ανακοίνωση του Θάνου Πλεύρη:

«Από 1/6 μέχρι 15/9 αναστέλλεται η υποχρετική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς και στα μέσα όπου υπαρχει αριθμημένη θέση.

Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και τους εργαζομένους σ’ αυτούς τους χώρους. Παραμένει η υποχρεωτικότητα σε ΜΜΜ, νοσοκομεία και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Για ακτοπλοϊκές και σχολεία, θα υπάρξει νεότερη εισήγηση.

Παραμένει η προτροπή και η σύσταση να χρησιμοποιείται σε όλους αυτούς τους χώρους από ευάλωτες ομάδες»