Πρόταση μομφής: Την Παρασκευή στις 6μμ αρχίζει η συζήτηση – Την Κυριακή η ονομαστική ψηφοφορία

Αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα θα αρχίσει η τριήμερη συζήτηση της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία την Κυριακή.

Σε ότι αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί η συζήτηση θα αρχίσει με τοποθετήσεις δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που θα εισηγηθούν την πρόταση μομφής και στη συνέχεια θα ακολουθήσει κύκλος έξι βουλευτών από όλα τα κόμματα.

Εν συνεχεία θα υπάρξει δωδεκαμελής κύκλος βουλευτών, πέντε από τη ΝΔ, τρεις από το ΣΥΡΙΖΑ και ένας από τα υπόλοιπα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση το Σάββατο και την Κυριακή, Θα αρχίσει στις 10 η ώρα το πρωί.

Οι πολιτικοί αρχηγοί το πιθανότερο είναι να πάρουν το λόγο την Κυριακή, ενώ στόχος είναι μέχρι την Κυριακή στις 7 με 8 το βράδυ να έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση και να αρχίσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Για να περάσει η πρόταση μορφής πρέπει να υπερψηφιστεί από 151 βουλευτές, κάτι που δεν αναμένεται.

Λόγω των μέτρων για την πανδημία, για την ονομαστική ψηφοφορία οι βουλευτές θα προσέρχονται ανά 100. Δικαίωμα επιστολικής ψήφου έχουν όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό, καθώς και όσοι είναι σε καραντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα το μεσημέρι, μετά την πρόταση μομφής διεκόπησαν όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που ήταν σε εξέλιξη, τόσο δηλαδή η συζήτηση του αναπτυξιακού νόμου όσο και οι συνεδριάσεις των επιτροπών, προκειμένου να συζητηθεί από αύριο η πρόταση μομφής.

Υπέρ της πρότασης μομφής τάχθηκαν Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.