Πλεύρης: Προς παράταση τα μέτρα για μία εβδομάδα.

Για τουλάχιστον μία εβδομάδα θα παραταθούν τα μέτρα που επιβλήθηκαν πριν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην ΕΡΤ,

Ο υπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση των ειδικών μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής.

O αυξημένος αριθμός των θανάτων, που για δύο συνεχόμενες ημέρες ξεπέρασαν τους 100 αλλάζει την πρόθεση κυβέρνησης και των ειδικών για χαλάρωση των μέτρων ειδικά για τη μουσική.

«Υπάρχει έντονος προβληματισμός. Φαίνεται ότι η κορύφωση της Όμικρον έγινε πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο, όμως η υπάρχει φοβερή πίεση στο ΕΣΥ με τη Δέλτα. Δηλαδή ενώ στην κοινότητα η Όμικρον είναι στο 90%. Στις νοσηλείες το ποσοστό είναι μοιρασμένο, καθώς υπάρχουν νοσήσεις από Δέλτα που αρρώστησαν στις γιορτές.  Συνεπώς είναι λογικό προκειμένου να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο, να υπάρξει παράταση των μέτρων. Θα περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών αλλά υπάρχει μια συνολική συναντίληψη σε όλους τους επιστήμονες να κλείσουμε 20-25 ημέρες με τα μέτρα και άρα αν αποφασιστεί παράταση θα είναι για μια εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.
Ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι στις 31 Μαρτίου θα διευκρινιστεί τι θα γίνει για τους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή. Η δική του εισήγηση είναι να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών και όποιος δεν κάνει το εμβόλιο να εκδιωχθεί από το ΕΣΥ. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι πρόκειται για κεντρική κυβερνητική απόφαση που δεν έχει ακόμα ληφθεί.
«Το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν 4.000 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού» ανέφερε ο υπουργός, ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα πρέπει να είναι κάποιος εμβολιασμένος για να πάρει τη θέση, ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι αυτό δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.