Πανελλαδικές 2022 – ΕΠΑΛ: Τα θέματα στα Νέα Ελληνικά

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων 2022 στο μάθημα των Νέων Ελληνικών για τους υποψηφίους τωνΕπαγγελματικών Λυκλείων (ΕΠΑΛ)

 

Αύριο, Παρασκευή, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις αρχίζουν στις 8:30 π.μ., αλλά οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.

Το Σάββατο, 4 Ιουνίου, εξεταζόμενο μάθημα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι τα Μαθηματικά (Άλγεβρα), ενώ επόμενη εξέταση για τους υποψηφίους των ΓΕΛ είναι τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, με Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.

Οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, οι μαθητές των ΕΠΑΛ κλήθηκαν να επεξεργαστούν ένα κείμενο από την ιστοσελίδα της WWF και ένα απόσπασμα από μυθιστόρημα. Το μη λογοτεχνικό κείμενο ήταν πρωτότυπο και ενδιαφέρον, ενώ τα ερωτήματα που το συνόδευαν ήταν σαφή και κατανοητά. Δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίσουν οι μαθητές στο τελευταίο ερώτημα του λογοτεχνικού κειμένου που απαιτείται η προσωπική τους γνώμη.