Οικονόμου σε Ζαχάροβα: Η αντίθεση μας με τη ρωσική εισβολή είναι αδιαπραγμάτευτη

Λίγο πριν την ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου πραγματοποίησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Με την πρόωρη αποπληρωμή του χρέους μας στο ΔΝΤ ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Όσα περισσότερα εξοικονομήσουμε για να στηρίξουμε τους πολίτες τόση περισσότερη δύναμη παίρνουμε».

Αναφέρθηκε και στα εγκαίνια χθες του φωτοβολταϊκού πάρκου του ομίλου ΕΛΠΕ από τον πρωθυπουργό στην Κοζάνη.

«Σηματοδοτεί» είπε «τον στόχο που θέσαμε να γίνει η Ελλάδα πρωταγωνίστρια στον τομέα των ΑΠΕ. Στόχος, είπε είναι να μετατρέψουμε την πράσινη ενέργεια σε αναπτυξιακή ευκαιρία.

Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί του για την ΔΕΗ είναι ψευδείς και δόλιοι. Η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης αποδεικνύεται καθοριστική και σε αυτή την συγκυρία, τόνισε ακόμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ -που με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις νομίζει ότι βρήκε ευκαιρία να λαϊκίσει- πρέπει να θυμάται ότι στα χρόνια που κυβέρνησε η παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη μειώθηκε κατά 50% χωρίς καμία ενεργειακή κρίση. Θα πρέπει, επίσης, να έχει υπόψη του ότι ο κόσμος κατάλαβε πλέον πεντακάθαρα ότι οι ισχυρισμοί του για τη ΔΕΗ αποδεικνύονται ψευδείς και δόλιοι. Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και τα ψεύδη για δήθεν υπερκέρδη της εταιρείας πλέον δεν μπορούν να πείσουν κανέναν.

Για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τίτλο «Δουλειές Ξανά» που αφορά στην αναδιοργάνωση και την ψηφιοποίηση του ΟΑΕΔ που μετονομάζεται Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης

-Θεσπίζεται -κάτι που γίνεται για πρώτη φορά- επίδομα εργασίας για τους επιδοτούμενους ανέργους που βρίσκουν δουλειά, έτσι ώστε εκτός από το μισθό τους να συνεχίζουν να εισπράττουν το 50% του επιδόματος ανεργίας μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία.
-Παρέχεται -για πρώτη φορά- μπόνους ύψους 300 ευρώ στους μακροχρόνια, πάνω από 5 χρόνια, ανέργους που καταρτίζουν Ατομικό Σχέδιο Δράσης.
-Εισάγονται εισοδηματικά κριτήρια για τη διατήρηση σειράς βοηθημάτων και παροχών από τον ΟΑΕΔ.
-Αναβαθμίζεται ο μηχανισμός διάγνωσης των αναγκών στη αγορά εργασίας -να ξέρουμε που υπάρχουν ελλείψεις και ποιες δεξιότητες μπορούν απορροφηθούν- με σκοπό τα προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς.
-Εισάγεται πλέγμα ρυθμίσεων με στόχο την εμπέδωση του τρίπτυχου «Αξιολόγηση – Ποιότητα – Πιστοποίηση» στο σύστημα επαγγελματικής κατάρτισης και συνδέονται οι αμοιβές του παρόχου με τα αποτελέσματα.

Βασικός στόχος του νομοσχεδίου είναι και η επανεκκίνηση της στεγαστικής πολιτικής με σκοπό τη στεγαστική προστασία του εργατικού δυναμικού και ιδιαίτερα των νέων. Ξέρουμε ότι αυτό είναι βασικό πρόβλημα για πάρα πολλούς συμπολίτες μας και ιδιαίτερα για τη νεολαία, με πολλαπλές διαστάσεις, και ερχόμαστε και με αυτή, αλλά και με άλλες πρωτοβουλίες να απαντήσουμε και σε αυτή την πρόκληση.

«Η στάση μας στον πόλεμο δεν υποτάσσεται στο ζήτημα των διήμερών σχέσεων», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Στις δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία μίλησε περί εχθρικής κίνησης της Αθήνας απέναντι στους ρώσους διπλωμάτες, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η αντίθεση μας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι αδιαπραγμάτευτη και αυτό δεν υποτάσσεται στο ζήτημα των διήμερών σχέσεων», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Σχετικά με την υπόθεση του Ρώσου ολιγάρχη, Κονταντίν Μαλοφέγιεφ, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως ένα πολύ μεγάλο ποσό μέσα από διάφορες εταιρίες χρησιμοποιήθηκε να στηθεί στην Ελλάδα τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας το 2015

«Εμπλέκονται γνωστά πρόσωπα, περιμένουμε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της έρευνας», ανέφερε ο Οικονόμου