Οικονόμου – «Ο Τσίπρας σύρθηκε στην διαγραφή Κουρουμπλή»

«Ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε, εκών άκων, να συρθεί στην απόφαση διαγραφής του κ. Κουρουμπλή» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κυβερνητικό εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου αναφορικά με τη διαγραφή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το επεισόδιο στη Βουλή και τα περί «δολοφόνων βουλευτών της ΝΔ».

«Όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής δεν συνιστούν μεμονωμένη συμπεριφορά. Είναι η κορυφή του παγόβουνου της ευτελούς και εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον ίδιο τον κ. Τσίπρα» συμπληρώνει ο κ. Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας, με σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, έθεσε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ ότι ο βουλευτής κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του προς τον κ. Τασούλα.

Η κίνηση αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί έμπρακτη αποδοκιμασία στο φραστικό παραλήρημα του Παναγιώτη Κουρουμπλή νωρίτερα στη Βουλή όπου αποκάλεσε δολοφόνους τους κυβερνητικούς βουλευτές αναφερόμενος στους θανάτους εκτός ΜΕΘ από τον κοροναϊό.

Στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, καθώς σε μια στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε φέρει με την πλάτη στον τοίχο την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό μετά τη δημοσιοποίηση της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα, το φραστικό επεισόδιο στη βουλή με πρωταγωνιστή τον Π. Κουρουμπλή ήταν αν μη τι άλλο μια επικοινωνιακή τρικλοποδιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το επεισόδιο στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου η τελευταία να μεταφέρει το τελεσίγραφο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Παναγιώτη Κουρουμπλή να ανασκευάσει τις δηλώσεις του περί δολοφόνων καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα διαγραφεί, όπερ και εγένετο.