Νέος κύκλος αντιπαράθεσης κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το «πόθεν έσχες» Κασσελάκη

Συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Στέφανου Κασελάκη από τον ίδιο, το απόγευμα της Δευτέρας σε ομιλία στη Θεσσαλονίκη.  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, βάσει όσων δημοσιοποίησε χθες μέσω ενός μονοσέλιδου excel, δηλώνει εισοδήματα για το 2023 κοντά στα 2 εκατ. ευρώ και δανειακές υποχρεώσεις στo 1,69 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, παρέπεμψε στο μέλλον για τη δημοσιοποίηση του τρόπου απόκτησης των εισοδημάτων του, δηλαδή για το «πόθεν», αφήνοντας αιχμές για τον πρωθυπουργό.

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε τονίζοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε με το μονοσέλιδο excel που παρουσίασε πως παραβίασε τη νομοθεσία, αφού συμμετείχε σε εταιρεία αλλοδαπής ενώ είχε εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντοπολίτευσης.

«Ανοίξατε τον ασκό του Αιόλου, τώρα θα το ζήσετε μέχρι τέλους»

Το πρωί της Τρίτης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στη συζήτηση που έχει ανοίξει επί των οικονομικών κομμάτων και πολιτικών αρχηγών, καλώντας τη Νέα Δημοκρατία να δώσει στη δημοσιότητα τους όρους ρύθμισης των δανείων της.

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αφού «ανοίξατε τον ασκό του Αιόλου, τώρα θα το ζήσετε μέχρι τέλους», ενώ παράλληλα θεωρεί πως το κυβερνών κόμμα πρέπει να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των παραπάνω στοιχείων ώστε «να μάθει ο ελληνικός λαός πώς πολιτεύεται το πιο υπερχρεωμένο κόμμα στην Ευρώπη, το οποίο οφείλει μισό δισ. ευρώ και διεξάγει την πιο ακριβή διαδικτυακή καμπάνια στην Ευρώπη», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Ρυθμισμένα τα χρέη της Ν.Δ. – Δεν θα κρύψουμε τίποτα»

Ο Ακης Σκέρτσος είχε ερωτηθεί αργά το βράδυ της Δευτέρας, στο Kontra, για το θέμα των δανείων της Ν.Δ.. Ειδικότερα, ο υπουργός Επικρατείας ερωτηθείς για το εάν η Νέα Δημοκρατία θα δημοσιοποιήσει τα χρήματα που διέθεσε για τη διαφημιστική δαπάνη της προεκλογικής περιόδου, ήταν κατηγορηματικός: «Δεν πρόκειται να κρύψουμε τίποτε». Ενώ για τα χρέη της ΝΔ είπε πως είναι απολύτως ρυθμισμένα και εξυπηρετούνται.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Στέφανου Κασσελάκη, το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «μετά το σημερινό σόου γεννιούνται περισσότερα ερωτήματα από όσα είχαμε μέχρι σήμερα, με βασικό το ακόλουθο: ο κ. Κασσελάκης διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει;».