Μήνυμα Μητσοτάκη προς την Τουρκία: «Γίνεται γραφική, χρειάζεται αυτοσυγκράτηση»

Νέο μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε το πρωί της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας την τουρκική πλευρά να μη μεταφέρει τη ρητορική της έντασης στο πεδίοόπως είπε.

«Ενθαρρύνω ανοιχτά την Τουρκία η ρητορική αυτή να μη μεταφραστεί σε παραπάνω ένταση και στο πεδίο. Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι είναι έτοιμη να υπερασπιστεί και την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα», είπε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε Συνέδριο για την Υγεία. Εκτίμησε, παράλληλα, πως «είμαστε πολύ μακριά από την ένταση που είχαμε το καλοκαίρι του 2020», υπογραμμίζοντας πως απαιτείται αυτοσυγκράτηση από όλους.

Σχολιάζοντας το «Μητσοτάκης γιοκ» του Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε ότι αποτέλεσε μια δυσάρεστη εξέλιξη και πως είχε την εντύπωση, μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, ότι υπήρχε πλαίσιο συνεννόησης και δεν θα γίνονταν ενέργειες που θα προκαλούσαν. «Εγώ δεν θα πω ποτέ ότι δεν μιλάω με κάποιον. Αλλά θα υπερασπίζομαι τις ελληνικές θέσεις με αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.