Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 6,5 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 6,5 ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Βελτιωμένοι για τη Ν.Δ. εμφανίζονται δείκτες, όπως αυτός της παράστασης νίκης, ενώ ενισχυμένος εμφανίζεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς το 39% των ερωτηθέντων απαντά ότι καλύτερο μετά τις εκλογές θα ήταν μια κυβέρνηση με εκείνον πρωθυπουργό, έναντι 38% στη δημοσκόπηση που είχε γίνει στις αρχές του Μαΐου.

Στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ λαμβάνει 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,5%, το ΠΑΣΟΚ 9%, το ΚΚΕ 6%, στο 3,5% είναι η Ελληνική Λύση, στο 4% το ΜέΡΑ25 και ακολουθούν με 1,5% η Πλεύση Ελευθερίας, αλλά και η Εθνική Δημιουργία και στο 2% η ΝΙΚΗ.

Οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 9%, ενώ μικρότερα κόμματα επιλέγει το 4% των ερωτηθέντων.

Κυβέρνηση συνεργασίας πάση θυσία θέλουν περίπου 1 στους 5 πολίτες (19%), ενώ νέες εκλογές μετά από προσπάθεια για συνεργασία (37%) ή νέες εκλογές το συντομότερο (36%) θεωρεί καλύτερο η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων.

Στην ερώτηση μετά τις εκλογές τι θα ήταν καλύτερο, οι πολίτες απαντούν:

  • Κυβέρνηση με πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη 39%
  • Κυβέρνηση με πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα 27%
  • Κυβέρνηση με την πρόταση Ανδρουλάκη για πρωθυπουργό 8%
  • Κανένας, τίποτα από τα παραπάνω 20%
  • Δεν ξέρω/ δεν απαντώ είπε το 6% των ερωτηθέντων

Αναφορικά με την παράσταση νίκης, η Ν.Δ. προηγείται με 59% έναντι 27% του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ό,τι αφορά τη δομή της επόμενης κυβέρνησης, το 34% απαντά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ  ή συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ (7%).

Το 14% απαντά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (17%).

Το 7% λέει «ναι» σε μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού (με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ κ.α.), το 13% επιλέγει «κάποιον άλλο», ενώ το 8% δεν απαντά.