Άρση μέτρων: Τι αλλάζει σε γήπεδα, κέντρα διασκέδασης και σχολικές εκδρομές

Την πολιτική χαλάρωσης των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας που έχουν υιοθετήσει και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ακολουθεί και Αθήνα. Έτσι, μετά από τη σχετική εισήγηση των επιστημόνων, η κυβέρνηση αποφάσισε τη μερική άρση των μέτρων από το ερχόμενο Σάββατο.
Σε δύο ημέρες από σήμερα τίθεται σε ισχύ η χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Από το ερχόμενο Σάββατο θα επιτρέπονται και πάλι οι όρθιοι στα κέντρα διασκέδασης, μόνο όμως όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Το «πράσινο φως» για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα σε ποσοστό 50% άναψε η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων. Επιστρέφουν οι σχολικές εκδρομές, με τις πολυήμερες να ξεκινούν από τον Μάρτιο. Οι συνεδριακοί χώροι θα επαναλειτουργήσουν και πάλι όμως μόνο για εμβολιασμένους. Απαγορεύονται, ωστόσο, οι παρελάσεις των καρναβαλιστών.

Χθες πάντως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 19.509 νέα κρούσματα, ενώ έσπασε και το «φράγμα» των 25.000 θανάτων, καθώς άλλοι 82 ασθενείς κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο. Στους 485 ανέρχεται ο αριθμός των διασωληνωμένων.