Αυστηρό μήνυμα Κυρ. Μητσοτάκη: Δεν κυρώνουμε τα μνημόνια χωρίς απόλυτη συμμόρφωση στη Συμφωνία των Πρεσπών

«Στις 9 Ιουνίου στέλνουμε μήνυμα σταθερότητας και σιγουριάς. Για να συνεχίσουμε την προσπάθεια για τις μεγάλες αλλαγές που υλοποιούμε», τόνισε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους πολίτες της Βέροιας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην παρουσίαση του «Ψηφιακού Σχολείου» από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στο ημερήσιο Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις Ριζωμάτων Ημαθίας.

Από τον επόμενο Σεπτέμβριο, τα παιδιά σε απομονωμένες περιοχές ή τα παιδιά από οικογένειες που μπορεί να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους το φροντιστήριο, θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν ψηφιακή πρόσβαση σε δασκάλους που θα τους κάνουν δωρεάν ψηφιακά μαθήματα.

Άμυνα: Κοινό αμυντικό ευρωπαϊκό ταμείο

Σήμερα η χώρα είναι αμυντικά πολύ πιο θωρακισμένη από τα προηγούμενα χρόνια, τόνισε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα βρεθεί στη Γαλλία, έπειτα από πρόκληση του προέδρου Μακρόν, και θα επισκεφτεί τα ναυπηγεία του Λοριαν, όπου ναυπηγούνται οι υπερσύγχρονες φρεγάτες Belhara.

Για το κοινό αμυντικό ευρωπαϊκό ταμείο: Όλες οι δαπάνες δεν θα είναι μόνο του Έλληνα φορολογούμενου, θα είναι και ευρωπαϊκές δαπάνες. Πρωταγωνιστώ σε αυτή την πρωτοβουλία. Ώστε να μπορέσουμε στο μέλλον να αποκτήσουμε μια ευρωπαϊκή αεράμυνα, ένα ευρωπαϊκό Iron Dome. Στέκομαι ιδιαίτερα στο θέμα αυτό.

Ευρωεκλογές: Ισχυρή ΝΔ στην Ευρώπη σημαίνει ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη

Οι ευρωεκλογές αφορούν και την εσωτερική πολιτική σκηνή, είναι μια εθνική κάλπη. Δεν έχω ακούσει καμία σοβαρή πρόταση για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη από την αντιπολίτευση.

Συμφωνία των Πρεσπών

Θα ήθελα να είμαι απολύτως ξεκάθαρος: Η ΝΔ δεν είχε ψηφήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά είχαμε πει ότι άπαξ και ψηφιστεί θα πρέπει να την εφαρμόσουμε. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να μην τη σεβαστούν, θα γνωρίζουν δύο πράγματα:

Πρώτον, ο δρόμος τους προς την Ευρώπη θα μείνει κλειστός,

Δεύτερον, τα μνημόνια δεν θα κυρωθούν μέχρι να υπάρχει απόλυτη συμμόρφωση με ό,τι προβλέπει η Συμφωνία.

Το απόγευμα στα Γιαννιτσά

Μετά την ομιλία στη Βέροια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το υπό κατασκευή Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» στην Πατρίδα Ημαθίας και την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας.